Slider

Italialainen leipä Focaccia

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

  Pitkästä aikaa olisi resepti -postauksen vuoro! Olin yksissä baby showereissa ja siellä oli tarjolla Focaccia leipää, joka oli ihan älyttömän hyvää! Resepti tosin ei ole sama, kun googlettelin vain kotona kyseisen leivän ohjeen ja nappasin sieltä tämän reseptin. En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan tällaisesta italialaisesta leivästä, jonne voi laittaa esimerkiksi oliiveja, mozzarellajuustoa tai vaikka fetajuustoa. Päälle ripotellaan yrttejä ja sormisuolaa, mikä tuo herkullisen maun leipään. Focaccia on myös todella helppo valmistaa joten itsekin mietin jo seuraavia juhlia, mihin leipää voisi tehdä.

Focaccia
(n.15 palaa)

Pohja:

25g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

Kirsikkatomaatteja
Oliiveja
Mozzarellajuustoa
2 oksaa tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus sormisuolaa

voiteluun öljyä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
2. Lisää taikinaan öljy, suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan tulee olla pehmeää.
3. Lisää pehmeä taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile taikina n. 30cm x 25cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
4. Anna kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min.
5. Lisää halkaistut tomaatit, oliivit ja mozzarellajuuston palat kohotetun leivän päälle.
6. Voitele öljyllä koko leipä (itse käytin oliiviöljyä).
7. Lisää vielä lopuksi rosmariini ja sormisuola ripotellen päälle.
8. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia kunnes leipä on saanut kauniin vaalean ruskean värin. Parasta Focaccia on lämpimänä tarjottuna.
Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!♥

2 kommenttia:

  1. Oi nam, vähänkö tämä näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Oli nimittäin vähintään yhtä hyvää miltä näyttää. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan