Slider

Mansikkamarenkikakku

keskiviikko 2. elokuuta 2017

  Mä ostin eilen viiden kilon mansikkalaatikon, koska mansikat vaan kuuluu kesään. Suurimman osan pakastin ja pienen osan jätin syötäväksi. Mä halusin leipoa tuoreista mansikoista kakun, mutten halunnut tavallista kermakakkua. Päätin sitten tehdä pavlovan eli marenkikakun. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tällaista kakkua, mutta tää oli tosi helppo, vaikkakin marengin takia sen valmistamisessa menee kauan. Haluan jakaa teillekin tämän kakun reseptin, mikäli haluatte herkutella tällä kakulla. Kakku on tosiaan aika makea ja siitä voi tehdä pienemmänkin esimerkiksi puolittamalla täytteen ja tekemällä vain yhden pohjan, jolloin siitä tulee enemmän mansikkapiirakka marenkipohjalla.


Mansikkapavlova (20cm halkaisija eli n.10 hengelle)

Kakkupohja eli marenki:

4 kananmunan valkuaista
1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl etikkaa)

Täyte:

200 g maitorahkaa
2 ½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150-200 g valkosuklaata
mansikoita oman maun mukaan


1. Valmista marenkipohja erottamalla neljä valkuaista keltuaisista. Joukkoon ei saisi mennä keltuaista! Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi, niin että se pysyy kulhossa, vaikka sen kääntää nurinpäin.

2. Sekoita sokeriin maissitärkkelys (tai perunajauhot) sekä vaniljasokeri. Lisää seos vähitellen valkuaisten joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka. Itse en sitä käyttänyt.

3. Piirrä leivinpaperille kaksi n.20cm halkaisijalla olevaa ympyrää ja levitä marenkiseos ympyrän sisälle niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle. Paista 125 asteessa uunissa n. 1½ tuntia. Pohjan tulee lähteä leivinpaperista irti suht helposti, jolloin se on valmis. Anna pohjan jäähtyä.

4. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma ja lisää siihen maitorahka ja sokeri. Sulata valkosuklaa ja laita oman maun mukaan rahkan sekaan, mutta jätä jonkin verran kakun päälle mansikoiden koristeeksi. Levitä rahka pohjan päälle ja lisää tuoreita mansikoita rahkan päälle tai halutessasi murskaa mansikat rahkan joukkoon.

5. Lisää toinen marenkipohja ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalla. Nauti!


6 kommenttia:

  1. Tuo kakku näyttää niin hyvälle ja varmasti siltä myös maistuu NAM! :)

    https://janitakristina.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Vitsi miten herkullisen näkönen!! <3

    VastaaPoista
  3. Näyttää super herkulliselta! Itse en vuosiin pitänyt marengista, mutta viime vuonna siihen ihastuin. Teinkin kesällä useampaan kertaan marenkikakkua, mutta tänä kesänä ei oo tullut tehtyä. Täytyy ehdottomasti nyt tehdä!

    Löysin sut bloggaajien wa-ryhmästä ja sullahan on super ihania reseptejä ja muitakin juttuja täällä 😍

    Sara V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo marenki on ihan älyttömän hyvää joten tee ehdottomasti! :) Kiitos paljon kehuista Sara!♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan