Slider

Raskausajan pukeutuminen

lauantai 20. elokuuta 2016

  Sain toiveena, että kirjoittaisin raskausajan pukeutumisesta postauksen. En itse koe olevani mikään hyvä pukeutuja, kunhan puen päälleni sitä mikä tuntuu ja näyttää omasta mielestäni hyvältä, mutta tietenkin kiva jos joku muukin saa niistä inspiraatiota. Vielä en ole ehtinyt hirveästi asuja ikuistamaan tästä raskaudesta, mutta käytän kuvina viime raskauden asuja, joita ei kovin paljoa kuitenkaan ole, sillä en pitänyt blogia siihen aikaan. Tästä nykyisestä raskaudesta olevia asukuvia tulee sitten myöhemmin tänne blogin puolelle asupostauksien muodossa.


  Itse en halua pukeutua raskausaikana kinnaaviin vaatteisiin, koska jo maha itsessään tuottaa vaikeuksia liikkumiseen ja olemiseen. Kenkien ja sukkien laittaminen käy urheilusuorituksesta ja kyykkyyn meneminen on ihan toivotonta. Mun omaan tyyliini kuuluu muutenkin esimerkiksi erilaiset legginssit joten olen omalle tyylilleni uskollinen myös raskausaikana. Viime raskaudessa en ostanut juurikaan äitiysvaatteita enkä aio tehdä sitä tässäkään raskaudessa. Mun mielestä on ihan älytöntä maksaa saman verran tai enemmänkin jostain vaatteesta, jota käytät pari kuukautta. Toki kukin tyylillään ja hyödynnän kyllä kirpputorit, mikäli äitiysvaatteita löytyy sieltä. Tuossa nimittäin kuukausi sitten löysin pari äitiyshupparia/tunikaa kirpputorilta suht halvalla joten ostin ne. Muuten olen ostanut kaupasta tai kirpputorilta tavallisia vaatteita tai numeroa isompia. Synnytyksen jälkeen muutenkin on niin turvonnut olo, ettei mulle ainakaan heti mene kaikki oman kokoiset vaatteet päälle joten nämä ostetut vaatteet tulee käyttöön myös synnytyksen jälkeen. Sitten ne voi laittaa eteenpäin vaikka kirpputorilla, kun alkaa palautumaan omiin mittoihinsa.
  Tällä hetkellä omistan edellisestä raskaudesta yhdet H&m:ltä ostetut äitiysfarkut sekä kahdet äitiyslegginssit. Niiden kanssa sitten yhdistän pitkiä perustoppeja (esim. Cubuksen tai Gina tricotin) ja erilaisia pitkähihaisia paitoja/tunikoita. Mulla on muutenkin pitkä selkä joten mun perusvaatevarastoon kuuluukin pitkiä toppeja enemmän kuin lyhyitä. Mulla ei ole kokemusta kesällä olevasta isosta mahasta, mutta ajattelisin pukeutumisen olevan silloin helpompaa, kun ei tarvitse kovin paljon pukea päälle. Ajattelin jo itse ostavani äitiysfarkkushortsit tänä kesänä, mutta oikeastaan kelit loppuivat, niin en sitten laittanut onneksi niihin rahojani. Harmitti myös hurjasti, kun tänäkin kesänä muodissa olivat lyhyet napapaita -malliset topit. Eihän sellaisia voi raskausmahan kanssa käyttää. Haha. Syksyllä ja talvella suosin kerrospukeutumista ja esimerkiksi paksu kaulahuivi lämmittää kivasti kaulaa, vaikka takki olisikin auki. Saa nyt nähdä, onko tänä vuonna minkä verran pakkasia, koska jonkin verran pitäisi ulkoilla pojan kanssa joten se on vähän mietinnän alla vielä, miten tarkenen ulkona jos en osta äitiystakkia. Jos olisin raskaana enemmän talvikuukausia, niin sitten satsaisin varmaankin äitiystalvitakkiin.

  Varmasti myös yksilöllistä, vartalon mallista tai mahan koosta riippuu se, mitkä vaatteet sopii raskausaikana ja mitkä ei vain toimi, mutta itse olen kokenut, että esimerkiksi liian lyhyet, liian isot tai liian liehuvat vaatteet ei mulle ainakaan sovi. Esimerkiksi napapaidat, korkeavyötäröiset mekot ja hameet, lyhyemmät topit ja pitkähihaiset saa jättää mieluusti sinne kaapin perälle. Joku peruscollege jää vain helposti liian pieneksi mahan kanssa ja se näyttää todella typerältä, mikäli se loppuu jo tuossa alavatsan kohdalla eikä mene nätisti sen alle. Itse tykkään käyttää normaalisti korkeavyötäröisiä ns. kellomekkoja, mutta totesin mahan kasvaessa, että ne näyttää ainakin mun päällä tosi tyhmältä, kun ne ei laskeudu nätisti vatsan kohdalta joten varastoon meni.
  Olen ostanut viime raskauden aikana pienen vyön, jonka laitan tuohon tissien alapuolelle korostamaan vyötäröä. Jotkut vaatteet nimittäin näyttävät ihan hirveältä jos ne ovat niin sanottua yhtä pötköä ylhäältä alas asti eli ei oikein tiedä mihin tissit loppuu ja mistä vatsa alkaa. En tykkää myöskään liian isoista tai löysistä vaatteista, koska kun kerrankin olen raskaana, niin haluan korostaa vatsaa. Jos pukeutuu liian isoihin vaatteisiin, niin ainakin helposti mulle tulee sellainen ryhävalasfiilis. Olen muuten kuullut, että esimerkiksi maximekot sopii hyvin raskaanaolevalle, mutta kun kävin sellaista kokeilemassa, niin ei todellakaan imarrellut mun vartaloa ja toisekseen näin lyhyelle (157cm) xs-kokokin on aivan liian pitkä. Mutta niin kuin jo sanoin, niin se on tosi yksilöllistä joten kannattaa rohkeasti kokeilla, mitkä sopii itselle ja mikä tärkeintä, missä on mukava olla!

  Pakko muuten mainita, että näissä kahdessa viimeisessä kuvassa olen aika viimeisilläni pikkuveljeni Yo-juhlissa, sillä vähän reilun viikon päästä poikamme syntyi. Nää kaksi kuvaa valitsin siksi, että oli niin hauskaa, kun suoraan edestä päin ei oikeastaan edes näkynyt, että olisin raskaana, mutta sivuprofiili paljastikin sitten kaiken.

8 kommenttia:

  1. Tää oli muuten hyödyllinen postaus, vaikka mulla on enää kuukausi laskettuun aikaan :) Sulla on hyvä tyyli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen! :) Voi, ei oo enää pitkä niin sulla on pieni käärö sylissä.<3 Kiitos<3

      Poista
  2. Tosi ihania kuvia! Ja totta,tossa alimmassa vasemmanpuoleisessa kuvassa ei kyllä näytä sille,että olisit raskaana 😂

    Dreamsofmylife98.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :') Joo, mun maha kasvo vaan eteenpäin, niin ei sitä välttämättä suoraan edestä päin sitten huomannu et olin raskaana. 😂

      Poista
  3. Oi miten ihania kuvia!♥

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Jee! Kiitos tästä postauksesta! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan