Slider

Kauraleivät

torstai 11. kesäkuuta 2015


Joskus haluaa jotain aivan muuta esimerkiksi iltapalaksi kuin mitä kaapissa on sillä hetkellä tarjolla. Sellaisina hetkinä yleensä muistan kauraleipien ohjeen. Tämä resepti on joskus löytynyt kaurahiutalepaketin kyljestä ja siihen löytyy ainekset jokaisen kotoa aika varmasti. Leipä on parasta heti tuoreeltaan ja sen voi syödä pelkän voin kanssa tai sitten laittaa omanlaiset täytteet. Itse söin leivät voin, makkaran, tomaatin, kurkun ja juuston kera. Oli hyvää!

Ainekset:
2½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa, piimää tai appelsiinimehua
2½ tl (1 tl) leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g rasvaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Ohjeen mukaan leivinjauhetta pitäisi laittaa 2½ tl, mutta mielestäni sillä määrällä se on liian voimakkaan makuinen, niin siksi laitan nykyään 1 tl.
2. Sulata rasva ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
3. Lisää neste ja sekoita.
4. Muotoile taikina pellille sopivan kokoisiksi leiviksi.
4. Lämmitä uuni 220 asteeseen ja paista n. 10 min tai niin, että leipä on saanut nätin kullanruskean värin.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan