Slider

Luukku 13. Ruokapöydän muutos Vintage kalkkimaalilla

tiistai 13. joulukuuta 2016

  Mä oon tuskaillut kauan meidän ruokapöydän kanssa. Kun Timon kanssa mentiin naimisiin, niin ruokapöytä oli ensimmäisiä meidän huonekaluostoksia ja ei meillä niin paljon rahaa ollut siihen aikaan. Siispä mentiin Jyskiin ja ostettiin mahdollisimman halpa ruokaryhmä. Yhdessä vaiheessa meni niin järki pöydän punertavan ruskean sävyyn, että hioin pintaa kuluneemman näköiseksi ja sain vähän punaisuutta siitä pois. Mun piti laittaa siihen päälle joku lakka tms. mutta en tiedä niistä mitään ja mun mielestä pöytä näytti kivalta ilmankin joten se jäi sitten tekemättä.

  Mielessä on ollut uuden pöytäryhmän ostaminen moneenkin kertaan, mutta ongelmaksi on muodostunut hinta, koko ja tietty ulkonäkö. Mä haluaisin kuuden hengen ruokapöydän, mutta siihenkin on tarkat mitat, sillä meidän keittiöön ei kovin iso ruokapöytä mahdu. Toisekseen en halua maksaa ruokapöydästä paljon, koska pienten lasten kanssa pöytä voi olla entinen. Päädyin sitten uuden ruokailuryhmän sijasta maalaamaan ruokapöydän Jeanne d'arc living Vintage kalkkimaalilla.





 Nämä maalit ovat 100% luonnontuotteista valmistettuja, vesiohenteisia ja melkein hajuttomia. Siksi uskalsin näillä maalata myös raskaanaollessa. Maalipinnasta tulee mattapintainen ja siihen saa sellaista vanhanajan tuntua jo pelkästään sen avulla, mutta toki on myös mahdollista jättää pinta tarkoituksella vähän kuluneen näköiseksi. Maalin kuivumisaika on todella lyhyt n. 30min, jonka jälkeen oli jo mahdollista laittaa toinen kerros maalia. Kuulemma maali tarttuu pintaan kuin pintaan eikä esikäsittelyä tarvita, mutta itse hioin silti pöydät ja tuolit ennen maalausta. Luin vasta myöhemmin, että ennen maalausta pintaan voi laittaa myös samaa sarjaa olevan pohjustus/pinnoite -aineen (primer & sealer -nimisen), jos pelkää, että tumma väri puskee vaalean läpi. Maalaamisen jälkeen huonekalun voi käsitellä samaan sarjaan kuuluvalla vahalla tai lakalla. Maalisävyjä löytyy niin vaalean pastellisia sävyjä kuin tummempiakin ja myös seinämaalia on mahdollista saada. Omat maalini ostin Ilmajoelta Mallan makeat -sisustuskahvilasta ja Kauhavan Sisustus stars -liikkeestä, mutta voihan noita maaleja netistäkin tilata jos lähistöltä ei löydy jälleenmyyjää.


  Aloitin tosiaan hiomalla pöydän sekä tuolit ja maalasin pari kerrosta maalia. Ostin aluksi "natural white" -nimisen maalin ja maalasin sillä meidän eteisessä olevan pyökin värisen penkin. Sen jälkeen totesin sen olevan liian valkoista, niin ostin seuraavan sävyn "soft creme", jolla maalasin sitten ruokapöydän ja tuolit. Vaikkei sävyero kovin suuri ollut, niin silti merkittävä. Ruokailuryhmästä tein tarkoituksella vähän kuluneen näköisen joten maalasin "vähän sinne päin" enkä niin peittävästi, miten yleensä maalataan. Ruokailuryhmästä puski läpi hiomisenkin jälkeen punaista väriä. Mun olis varmaan pitänyt laittaa juuri se pohjustusaine tai sitten enemmän maalikerroksia. En kuitenkaan halunnut laittaa enempää maalia, koska se ei itseasiassa riittänyt muutenkaan ja mulla oli vähän kiire sen maalauksen kanssa. Yhden tuolin maalasin toisen kerran sillä "natural white" maalilla, kun ei huvittanut hakea enää uutta maalipurkkia yhden maalikerroksen takia. Maali on muuten aika paksua enkä ohentanut sitä yhtään joten siitäkin voi johtua se, ettei se sit riittänyt.



 Ruokapöydän viimeistelin lakalla, koska myyjä suositteli ja kuulemma se kestää paremmin kulutusta. Se lakka kuitenkin toi pöytään pienen kellertävän värin (tai sitten se olisi vaatinut sen pohjustusaineen) ja hennon kiiltävän pinnan. Enkä nyt tiedä tuliko siitä kestävämpi, koska oon saanut kerran maalata sitä uudestaan, kun siihen oli jäänyt kiinni kuppi, joka irrotessa otti samalla vähän maalia mukaansa. Mutta helppo sitä on pyyhkiä kuitenkin. Tuoleja en käsitellyt millään ja tykkään niiden mattapinnasta enemmän kuin pöydän lakkapinnasta. En nyt tiedä onko lapsiperheeseen täydellinen valinta valkoinen kalkkimaali, mutta mulle kelpaa tuo. Parempi kuin tuo entinen pöydän väri. Jos teillä on jotain kysyttävää maaleista, niin en välttämättä osaa vastata. Kannattaa mielummin kysyä myyjiltä tai googletella netistä. Mulla vaan oli niin kiire maalata, etten hirveästi ehtinyt googletella. Haha. Istuintyynyt ostin muuten juuri Minimanista ja mun mielestä tuo kokonaisuus näyttää oikein kivalta. Tykkään!♥

Mitäs te tykkäätte muutoksesta? Onko kalkkimaali teille entuudestaan tuttu?

4 kommenttia:

  1. Nuo kalkkimaalit on ihan huippuja, niin helppo käyttää kun ne kuivuu ihan sekunnissa :) Ihan mielettömän kiva lopputulos tuli, mä myös maalasin aikanaan meidän edellisen ruokapöydän valkoiseksi, kun se oli ruskea ja miten paljon kodin ilme muuttuikaan heti kun sai sen valkoiseksi! Upeen lopputuloksen oot saanut aikaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on kyllä tosi käteviä varsinkin tuon nopean kuivumisen takia! :) Se on kyllä totta, että kodin ilme muuttui kertaheitolla! :D Kiitos paljon♥

      Poista
  2. Minkä verran maalia meni nuihin kaikenkaikkiaan? Paljonko projekti maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä sanoa, etten muista yhtään! Ilmeisesti pöydän ja tuolien maalaamiseen meni ainakin tuollainen yksi 700ml maalipurkki. Ja sit yksi lakkapurkki, joka ei mennyt kokonaan. Tuo 700ml purkki maksoi jotain 25€ et riippuu tosiaan ohentaako maalia vedellä ja kuinka monta kerrosta laittaa. Taisin itse maalata nuo kahteen kertaan. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan