Slider

Raakasuklaa brownieta + alennuskoodi Luontaistukkuun

maanantai 18. tammikuuta 2016

  Sain yhteydenoton Luontaistukulta ja mahdollisuuden lähteä heidän kanssaan yhteistyöhön. Tutustuttuani heidän tuotevalikoimaansa ei tarvinnut kahta kertaa miettiä lähdenkö tähän yhteistyöhön mukaan. En ollut aikaisemmin heistä kuullut enkä muutenkaan ollut tutustunut ikinä luontaistuotteisiin. Oon silti salaa haaveillut raakakakkujen testailemisesta, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa aineksia. Nyt oli tähän sitten oiva mahdollisuus! Lisäksi en voi kieltää sitä, etteikö tämä raakakakkujen kokeilu tullut hyvään saumaan mun herkkulakon vuoksi. Onhan pähkinöistä, kookosöljystä ja raakakaakaojauheesta tehdyt kakut paljon terveellisempiä kuin esimerkiksi voista, sokerista ja suklaasta tehdyt. ;D
  Suomen Luontaistukku Oy on perheyritys, joka myy luontaistuotteita "suoraan asiakkaille, ilman välikäsiä" hintatasosta tai laadusta tinkimättä. Luontaistukun tuotteita ei siis myydä jälleenmyyjille, mutta heillä onkin verkkokaupassa todella laaja yli 300 tuotteen valikoima erilaisia luontaisvalmisteita, superfoodeja, luomuruokia ja urheiluravinteita. Heidän yrityksensä sijaitsee Tampereella, jossa heidän tuotteensakin pakataan ja lähetetään asiakkaille 3,90€ postikuluilla tai ilman postikuluja jos on tilannut tuotteita yli 50€ edestä. (lähde: www.luontaistukku.fi)

  Valitsin Luontaistukun valikoimasta taateleita, raakakaakaojauhetta, raakakaakaovoita, Cashewpähkinöitä ja kookosöljyä. Kookosöljystä teen varmaan jossain vaiheessa vielä oman postauksen, kunhan pääsen testailemaan sen vaikutuksia esimerkiksi kauneudenhoidossa. Kookosöljy on nimittäin niin monipuolinen tuote että sitä voi käyttää niin ruoanlaitossa, leivonnassa, hiustenhoidossa, ihonhoidossa ja ties missä muussa. Aionkin testailla sitä ja jakaa sitten parhaat vinkit teille. Noita muita tuotteita sitten käytän erilaisten raakakakkujen ja -leivonnaisten valmistamiseen. (No okei myönnän, tykätään molemmat Timon kanssa Cashewpähkinöistä, niin herkuteltiinkin jo niillä!)
  Kun tilaan netistä tai ostan kaupasta tuotteita, niiden saaminen kotiin tulisi olla mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Tein sunnuntai-iltana tilauksen Luontaistukulle ja tiistaina sain jo viestin, että paketti on saapunut. He lupaavatkin nettisivuillaan 1-3 päivän toimitusajan ja klo.14 mennessä tehdyt tilaukset pyritään lähettämään samana arkipäivänä. Otin itse tilauksen Smartpostina, niin sain paketin lähimpään Smartpost-pisteeseen, joka sattui vielä olemaan meidän päivittäistavarakauppa. Se oli kyllä tosi kätevää! 

  Päätin heti laittaa nämä tuotteet testaukseen ja yritin etsiä mahdollisimman helpon raakakakun ohjeen. Löysinkin tämän raakasuklaa brownie -reseptin, joka oli tarpeeksi helppo tällaiselle aloittelijalle. Mähän tykkään hirveästi leipoa, mutta en tiennyt yhtään miten nämä eri ainekset reagoi keskenään tai ylipäätänsä millainen tästä lopputuloksesta tulee!

Ainekset (8 pieneen palaan):
16 kpl pehmeitä keskikokoisia taateleita
3-4 rkl kookosöljyä
2,5 dl kaura- tai mantelijauhoja (käytin kaurajauhoja)
0,75 dl raakakaakaojauhetta
Ripaus hyvälaatuista suolaa esim. Himalajan kristallisuola (myönnän käyttäneeni ihan tavallista suolaa)
2-4 rkl vettä

1. Laita pehmeät taatelit (niitä kannattaa liottaa jonkin aikaa vedessä), kookosöljy ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. (pienet palaset taatelista ei haittaa)
2. Sekoita taikinakulhossa jauhot, raakakaakaojauhe ja suola keskenään.
3. Lisää massa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla jonkin verran "tahmeaa", jotta sitä on helppo muotoilla. Jos taikina on liian kuivaa, eikä muotoilu onnistu lisää vähän vettä joukkoon!
4. Tee leivinpaperilla vuorattuun vuokaan taikinasta n. parin sentin paksuinen levy. (riippuen siitä, kuinka paksuja paloista haluaa)
5. Laita jääkaappiin n.30 minuutiksi tai kauemmaksi.
6. Koristele mielesi mukaan. Itse käytin kookoshiutaleita.

  Lopputuloksesta tuli ihmeen hyvä näin ensimmäiseksi kerraksi! Makuun kesti tottua, sillä raakakaakaon tuoma "tumman suklaan" maku oli aika vahva sellaiselle, joka ei tummasta suklaasta niin välitä. Tämä brownie ei myöskään ole paras sellaiselle, joka ei tykkää kookoksen mausta. Mielestäni maku kuitenkin parani mitä kauemmin brownie oli jääkaapissa joten sitä saa pitää kylmässä aika reilustikin! Jäin kuitenkin kaipaamaan tähän muutakin sisältöä ja selailinkin muita raakabrowniereseptejä netistä ja niihin oli käytetty erilaisia pähkinöitä joten semmonen menee mulla seuraavaksi testiin. Tää oli tällanen peruspohja, jota on hyvä lähteä kehittämään. On kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

  Myös te lukijat voitte hyötyä tästä yhteistyöstä, sillä Luontaistukku.fi tarjoaa teille -10% alennuksen ensimmäisen tilauksen loppusummasta koodilla JENNISLULLABY joten menkää ihmeessä tutustumaan heidän valikoimaansa ja tekemään tilausta. :)


Ootteko te kuulleet Luontaistukusta aikaisemmin? Onko luontaistuotteet teille tuttuja entuudestaan? Oletteko ikinä maistaneet tai kokeilleet raakakakkuja? :)

Ps. Vielä on huominen 19.1 puoleen yöhön asti aikaa osallistua blogini 1-vuotisarvontaan!

8 kommenttia:

  1. Jaa sitten ihmeessä reseptiä jos tätä lähdet kehittään vielä eteenpäin! Tällästa vois itsekin kokeilla kun oon myös aika aloittelija raakaherkkujen maailmassa ja tää vaikuttaa aika simppeliltä reseptiltä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä jaan! :) Tää oli kyllä tosi helppo eikä vaatinut hirveästi aineksia. :) Katotaan nyt hurahdanko aivan täysin raakakakkujen maailmaan, niin mun blogista löytyy tulevaisuudessa ehkä niitäkin sitten enemmän. :D

      Poista
  2. Voi mikä ihana yhteistyö ja resepti! Just ehdin ostaa jo uuden purkin kookosöljyä, mutta parit muut loppuneet jutut tilaan sit tuolta sun koodilla! :-)

    Millasta tehosekoitinta muuten käytit brownieihin? Himottaisi niiiin kokeilla, mutta onnistuukohan meidän blenderillä?

    Ps. Jos haluut lisää reseptejä,niin kannattaa googlata just aloitettu blogi "somaa ja raakaa". Äsken valmistin ekaa kertaa sieltä poimitun reseptin mukaan mango-chiavanukasta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, aattelinkin et tää vois olla sun mieleen. ;D Niin joo unohdin mainita tuossa postauksessa, että itse käytin hmmm... sauvasekoittimen mukana tullutta erillistä kippoa, jossa oli erillinen isompi terä. :D Ei mitään hajua, mikä se on, kun löysin vaan sen meidän kaapista tyyliin "ai meillä on tällanenkin". Uskoisin, että onnistuu, kun nuo taatelitkin on pehmeitä! Tuon kookosöljyn kanssa vaan saa olla varovainen! Mä en saanut sitä kokonaan pois ainakaan käsin tiskaamalla. :D

      Okei, kiitti vinkistä! Käyn tsekkaamassa! :)

      Poista
  3. Olen ihan täysin tietämätön raakaherkuista! Raakasuklaan teko olisi kyllä mielenkiintoista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin minäkin tähän asti! Sitäki vois joskus kokeilla. :D Saa nähdä jos tähän oikee hurahtaa!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Kannattaakin kyllä laittaa muistiin ja kokeilla! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan